A Mátrixban után nem hordhatott napszemüveget Carrie-Anne Moss: 10 érdekesség az 55 éves sztárról

Carrie-Anne Moss Mátrix
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
55. születésnapját ünnepli Carrie-Anne Moss, aki kanadai kislányból lett sikeres modell, majd hollywoodi színésznő, hogy aztán a Mátrix-filmek Trinityjeként egy egész világ megismerje a nevét és a napszemüvegét. A jeles alkalomból összegyűjtöttünk a sztárszínésznőről egy nagy adag érdekességet.

Egy dalról kapta a nevét.

A szülei a Hollies együttes Carrie-Anne című száma után adták neki a keresztnevét, ami 1967-ben épp friss sláger volt a világra jövetele idején.

Kanadai lány.


A kanadai Burnaby városában született, és Vancouverben nőtt fel. A távoli ősei között angolok és németek találhatók, de a családja már kanadai illetőségű. Olyannyira, hogy emberemlékezet óta ő lett az első a famíliából, aki Kanadán kívülre költözött.

Pincérnőként és modellként is dolgozott.


Már 14 évesen elkezdett dolgozni a suli mellett egy étteremben. Később a szépségét kamatoztatva modell lett belőle, és ebből kereste a pénzt, miközben színészeti akadémiára járt.

Spanyolországban lett belőle színésznő.


Modellként élt és dolgozott Barcelonában, amikor épp ott forgatták a Dark Justice című amerikai sorozat első évadját. Szerepet kapott a sorozatban, és amikor a produkció a második évadra Los Angelesbe költözött, ő is ment velük, és Hollywoodban már további szerepek várták.

Szerepelt egy másik Mátrixban is.


Ő játszotta a női főszerepet a Matrix című tévésorozatban, ami 1993-ban került adásba, és mindössze 1 évadot élt meg. A sorozat egy bérgyilkosról szólt, aki a halála után lehetőséget a felsőbb hatalmaktól, hogy jócselekedetekkel tegye jóvá a korábbi bűneit.

Versenyzett a Szex és New York egyik főszerepéért.


A szereplőválogatáson versenyben volt Carrie szerepéért, amit végül Sarah Jessica Parker kapott meg a Szex és New Yorkban. A sorozat 1998-ban indult el, azaz, ha Moss elnyeri a szerepet benne, biztosan nem tudta volna vállalni egy évvel később a Mátrixot.

A Mátrix után nem hordhatott napszemüveget.


Más hírességek azért vesznek fel napszemüveget, hogy ne ismerjék fel őket, de Carrie-Anne Moss esetében ez épp fordítva történt. Mivel élete leghíresebb szerepében, Trinityként rendszerint napszemüvegben látható a Mátrixban, így épp addig ismerték fel kevésbé az utcán, amíg fel nem vette a sötét lencséket, ezért aztán teljesen lemondott róluk egy jó időre.

A férje alakította Neót az új Mátrixban.


Nem, nem elírás a fenti mondat. Igen, a Mátrix: Feltámadások szinte egészében ismét Keanu Reeves látható Neóként, de akad néhány pillanat a filmben, amikor tükörképekben megpillantja azt az ént, ahogyan mások látják őt. Ez pedig egy teljesen más külsejű fickó, akit Steven Roy kanadai színész, Carrie-Anne Moss férje játszott.

36 évesen lett először anya.


1999 óta tart a házassága Steven Roy-jal, és három gyerekük született, két kisfiú és egy kislány. Az első gyermekét 36, a másodikat 38, a harmadikat 41 évesen hozta a világra.

Mostanában norvég krimiben láthatod.


A múlt évben bemutatott Mátrix: Feltámadások után leginkább kisképernyőn lehet elkapni Mosst. A Wisting című norvég krimisorozatban a helyi erők segítségére érkező FBI-ügynöknőt alakít. Emellett már leforgott, és bemutatásra vár a Chocolate Lizards című bűnügyi vígjáték is a közreműködésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.