Baktérium kerülhetett az Aldi kedvelt virslijébe: vidd vissza, ha vettél belőle!

Aldi termékvisszahívás baromfivirsli Listeria monocytogenes baktérium virsli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberi megbetegedést okozó baktérium esetleges jelenléte miatt veszi le a polcairól népszerű húskészítményét az Aldi Magyarország. A saját márkás virsli ugyanis komoly tüneteket is okozhat.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a Merian Foods Élelmiszeripari Kft. által gyártott, az Aldiban kapható Baromfivirsli megnevezésű terméket, melynek augusztus 30-a a lejárati dátuma. A kétféle ízesítésben, natúr és füstölt változatban, egyenként 240 grammos kiszerelésben árusított virsliben ugyanis jelen lehet a Listeria monocytogenes baktérium.

A baktérium hűtő-hőmérsékleten is képes elszaporodni. Egy egészséges, erős immunrendszerű embernél sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria, azonban egy legyengült szervezetet, várandós vagy idős embert könnyen megbetegíthet. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés, extrém esetben vetélés, halvaszületés vagy az újszülött fertőzése is előfordulhat – írja a hatóság.

A fent említett termék bármelyik Aldi üzletbe visszavihető, az árát pedig blokk hiányában is visszatérítik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.