Bemászott az oroszlánok kifutójába: szétmarcangolták az állatok

Forrás: NurPhoto via AFP/Vladimir Sindeyeve/NurPhoto/Str -
kifutó oroszlán Ghána állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Belehalt sérüléseibe egy férfi, aki a kerítésen átmászva behatolt az oroszlánok kifutójába a ghánai főváros, Accra állatkertjében vasárnap, és akire az egyik nagymacska rátámadt.

A vadon élő állatok védelmével foglalkozó kormányhivatal közleménye szerint a tragédia déltájban történt, a már élettelen férfi testét egy rutinellenőrzés alkalmával vették észre. A holttest kiemelése idejére a kifutóban élő négytagú oroszláncsaládot átmenetileg kiköltöztették. A hatóságok megnyugtatták a lakosságot, hogy az incidens során egyetlen oroszlán sem szabadult ki a főváros Achimota Forest nevű elővárosában lévő állatkertből.

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Vladimir Sindeyeve/NurPhoto/Str

A rendőrség vizsgálatot indított. Egyelőre nem tudni, hogy a középkorú férfi miért mászott át a biztonsági korláton.

Az accrai állatkertet az 1960-as évek elején alapította Ghána első elnöke, Kwame Nkrumah, eredetileg saját örömére. Az elnök hatalmának 1996-os megdöntése után az intézményt megnyitották a nagyközönség előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.