Előadás közben érte baleset az egyik főszereplőt az operában: összeroskadt a fotel

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kunihiko Miura -
opera baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előadás közben érte baleset az egyik főszereplőt A walkür című Wagner-opera hétfő esti bayreuth-i premierjén. A második felvonásban roskadt össze egy fotel az istenek urát, Wotant alakító énekes, Tomasz Konieczny alatt, aki a földre került és úgy megsérült, hogy a második felvonást még befejezte, a harmadikat azonban már nem tudta vállalni.

A dpa beszámolója szerint a lengyel születésű bassz-bariton a sérülései ellenére olyan profi módon és látszólag sértetlenül énekelte végig a második felvonást, hogy némely néző azt hihette, a baleset része volt a rendezésnek, a harmadik felvonást azonban már kénytelen volt lemondani.

Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kunihiko Miura

Helyette Michael Kupfer-Radecky ugrott be, akit végül az est megmentőjeként ünnepelt a közönség.
Mintha balszerencse kísérné a főisten szerepét az idei bayreuth-i Nibelung-rendezésben: Kupfer-Radecky már az ötödik fellépő Wotanként, az eredetileg kiszemelt énekes, Günther Groissböck már tavaly lemondta a szereplést, a helyette felkért John Lundgren idén júniusban lépett vissza, őt a ciklus első operájában, A Rajna kincsében Egils Silins pótolta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.