Gyász! Elhunyt a Mad Max sztárja

Forrás: Shutterstock -
halál gyász Vincent Gil Mad Max
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Vincent Gil, akit az eredeti Mad Maxban játszott Nightrider szerepe tett világhírűvé. Kollégája, Paul „Cundalini" Johnstone könnyek között jelentettte be a szomorú hírt.

Vincent 1939–ben született az ausztráliai Sydney-ben, és a világhírnevet hozó szereplése előtt számos filmben szerepelt, mint például a Stone, Solo, Against The Wind és You Can't See 'round Corners. Az áttörést jelentő Nightrider szerepét követően számos film és thriller sztárja lett Hollywoodban és a szülőhazájában, Ausztráliában is - írja a Mirror.

Halálhírét kollégája a közösségi oldalán jelentette be.

"Sajnos a hír igaz... Vince Gil elhagyott minket. Már jó ideje nagyon gyengélkedett. De Isten kegyelméből már nem kell többé a halandó formájában szenvednie"

– írta Facebook-oldalán Paul, aki egy kedves emléket is megosztott kollégájáról.

"Már akkor sem volt jó egészségügyi állapotban, és az első napokban aggódtunk, hogy képes lesz-e végigcsinálni a hosszú, megterhelő, kongresszusi és társasági életet, a napokon át tartó utazást. Nem kellett volna aggódnunk. Vince elismerésre méltóan viselkedett. Minden alkalommal helytállt, a csodálatos japán rajongók energiájából merített erőt. Azokon az alkalmakon, amikor ránéztem és aggódtam, hogy képes lesz-e folytatni, megvonta a vállát és megmutatta, hogy sokkal több kitartása van, mint sokunknak" - mesélt a 2015-ös japán turné során történtekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.