Kiderült, mi tartotta életben a Himalájában eltévedt magyar hegymászót 5 napig

hegymászó baleset Himalája túra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus 29-én számoltunk be arról, hogy megtalálták a Himalájában, Kishtwar körzetében azt a magyar hegymászót, aki napokkal ezelőtt eltévedt túrázás közben.

A Blikk utánajárt, hogyan volt képes Ákos az olvadó gleccserek között életben maradni úgy, hogy éjszaka a szabad ég alatt aludt, napközben pedig hátizsák nélkül bolyongott.

„Egész éjszaka fent voltam, a tiszta, csillagos égboltot figyeltem. Másnap elindultam lefelé, s út közben találkoztam egy pásztorokból álló kisebb csoporttal. Ebben a magasságban hüllőket nem láttam, talán egy-két helyen kígyókat. A zsebemben volt egy kis nasi, azt ettem."

A lap által megkérdezett szakértők szerint könnyen lehet, hogy az eltévedt hegymászón bevasalják a mentési költségeket, amelyek elég tetemesek abban az esetben, ha katonai helikopter is részt vett az akcióban. Megkerestük a magyar külügyminisztériumot a felvetéssel kapcsolatban, de egyelőre nem kaptunk választ. Úgy tudjuk, Vermes Ákos a kórházat már elhagyta, s hamarosan visszatérhet Magyarországra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.