Kiadták a riasztást: a 40 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet a következő napokban

Forrás: Gerd Altmann / Pixabay -
hidegfront kánikula időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Helyenként 40 fok fölé kúszhat a hőmérő higanyszála a következő napokban. A kánikulát hidegfront váltja. 

Csütörtök


A sok napsütés mellett délnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, ám ebből csapadék nem fordul elő. Rekkenő, országos hőség lesz 33-39 fokos csúcsértékkel. A délies szél megélénkül.

Péntek


Többórás napsütésre számíthatunk, majd a Dunántúlon megnövekszik a gomolyfelhőzet. Eleinte csak nyugaton, késő estétől máshol is kitörhet zivatar. 30 és 41 (!) fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lehetnek 40 fok körüli forró maximumok. Késő estétől megerősödik az északnyugati szél.

Forrás: Gerd Altmann / Pixabay

Szombat

Nemzeti ünnepünk napján gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon többfelé, máshol viszont csak elszórtan alakul ki zápor, zivatar. 24 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél.

Vasárnap


Az erősen gomolyfelhős égből szórványosan várható zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. Tovább csökken a hőmérséklet, a legtöbb helyen megszűnik a hőség. Délután 25-30 fok lesz.

Hétfő


Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. Egyelőre marad a mérsékelten meleg idő 25-30 fokkal - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.