Visszatérhet a vasárnapi boltzár: ezúttal másképp alakulna a nyitvatartás

Forrás: Shutterstock -
vasárnapi boltzár részleges nyitvatartás nyitvatartás Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete vasárnap boltzár szabad vasárnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A növekvő energiaárak és a kereskedelemben fennálló létszámhiány miatt a szakszervezet úgy véli, megfontolandó lenne visszahozni az egykoron már érvényben volt vasárnapi boltzárat.

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke, Karsai Zoltán szerint érdemes lenne napirendre venni a vasárnapi boltzár kérdését. A februárban kitört orosz-ukrán háborúnak is köszönhetően szerte a világon megnövekedtek az energiaárak, ez pedig nemcsak a családokat, hanem a boltokat is érinti.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az elnök szerint érdemes lenne megvizsgálni, csökkenthetné-e a rezsiterheket, ha a bevásárlóközpontok, élelmiszerboltok vasárnap egyáltalán nem, vagy csak rövidebb ideig lennének nyitva.

– mondta Karsai a vg.hu-nak.

A vasárnapi boltzár eredetileg 2015 márciusa és 2016 áprilisa között volt érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.