A vasárnapi boltzár kérdése még mindig megosztó, a dolgozók egy része szeretné a zárvatartást, de úgy tűnik, nem terveznek módosítást az ügyben. A vásárlók véleménye is kiderült, ők így vélekednek.

A vasárnapi boltzár mellett kezdtek el kampányolni a kereskedők, legalábbis egy részük. A Kereskedelmi Független Dolgozók Szakszervezete postára adta levelét a boltzárról, mely szerintük társadalmilag és gazdaságilag is indokolt: úgy vélik, ezzel megoldható lenne a munkaerőhiány – írja a Magyar Idők. Úgy tűnik azonban, hogy nem terveznek jogszabály-módosítást az ügyben, és nem is minden kereskedő ért egyet a zárvatartás pozitív hatásaival.

Még mindig megosztó a vasárnapi boltzárForrás: MTI/Czeglédi Zoltán

A Blikknek nyilatkozó fehérneműboltos szerint azonban ez nem jó megoldás: a bérleti díj ugyanis nem csökkenne, az alkalmazottak bére sem, azonban kiesne a vasárnapi bevétel.
Török Zoltán közgazdász pedig úgy véli, meg kell hagyni a döntést a boltoknak: akinek megéri, az nyisson ki, akinek nem, az pedig zárjon be vasárnap. Szerinte nincs értelme beavatkozásnak, a munkaerőhiányt pedig nem oldaná meg a boltzár. De hogyan vélekednek a vásárlók?A lap felmérése szerint olvasóik 76 százaléka nem támogatja a zárvatartást.