Elfogták a veronai buszbaleset sofőrjét: Magyarországon bujkált

Forrás: AFP/HANDOUT -
Magyaroroszág veronai buszbaleset sofőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A veronai buszbaleset sofőrjét, V. Jánost 6 évre ítélték. A férfit nemrég vették őrizetbe Magyarországon.

A 2017. január 20-án éjjel történt veronai buszbalestben 18-an vesztették életüket, a sofőrt az olasz hatóságok első fokon 12 évre ítélték, ezt a másodfokú tárgyaláson 6 évre csökkentették. A férfi azt állította ügyvédein keresztül, hogy nem ő, hanem a másik sofőr vezetett a beleset idején, aki elhunyt az ütközésben. Ez azonban nem nyert bizonyítást. V. János egyetlen kinti tárgyaláson sem jelent meg, letartóztatására sem került sor. A férfit végül múlt héten fogták el Békéscsabán, miután a veronai ügyészség augusztusban nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. Egy hét múlva adják ki Olaszországnak.

18-an haltak meg a buszbalesetben Forrás: AFP/HANDOUT

"Végre mozgásba lendült az olasz igazságszolgáltatás" - ezt mondta a letartóztatás hírére Alberto Poletti, a közúti áldozatok hozzátartozóit tömörítő szervezetnek az elnöke.

Szendrei Endre, a baleset egyik áldozatának nagybátyja elmondta, hogy kevésnek tartják a büntetést.

"A hatéves büntetést kevésnek tartjuk, de az mindenképpen előrelépés, hogy V. végre megkezdi büntetése letöltését" - mondta a férfi a Borsnak. V. János kérvényezheti, hogy itthon tölthesse le büntetését, de csak azután, hogy bevonult a számára kijelölt olasz börtönbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.