A világsztárok is II. Erzsébetet gyászolják: Helen Mirren, Sting és Pelé is megemlékezett a királynőről

Forrás: AFP / Steve Parsons -
Helen Mirren gyász Sting II. Erzsébet halála Mick Jagger Paul McCarthy II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy-Britanniában és világszerte II. Erzsébet királynőt gyászolják a sztárok is: többek között Helen Mirren, Daniel Craig és Elton John is lerótta tiszteletét az elhunyt uralkodó és páratlan öröksége előtt.

Az Oscar-díjas Helen Mirren, aki a királynőt a filmvásznon és a színpadon is megformálta, az uralkodót a nemesség megtestesítőjeként jellemezte Instagram-bejegyzésében.

A James Bond-sztár, Daniel Craig a PA hírügynökségnek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy a királynő páratlan örökséget hagy hátra, és nagyon fog hiányozni.

Elton John a közösségi oldalán osztotta meg visszaemlékezését, amelyben mélységes szomorúságának adott hangot. "Inspiráló személyiség volt, méltósággal, tisztességgel és igaz gondoskodással vezette az országot a legemelkedettebb és a legsötétebb pillanatokban egyaránt. Erzsébet királynő gyermekkoromtól kezdve egészen a mai napig hatalmas része volt az életemnek, és nagyon fog hiányozni" - írta.

Mick Jagger is arra emlékezett, hogy a királynő uralkodása egész életét végigkísérte. A Rolling Stones frontembere Instagramján egy fotót is megosztott a királynőről. Felidézte, hogy gyerekkorában a tévén nézte az esküvőjét. "Emlékszem rá, mint a gyönyörű fiatal hölgyre, majd mint a nemzet szeretett nagymamájára. Legmélyebb együttérzésem a királyi családnak" - tette hozzá.

Paul McCartney szintén az Instagramon egy képpel búcsúzott a királynőtől. A 80 éves zenész a királynőt fiatal korában ábrázoló fotó mellé a következőket írta: "Isten áldja II. Erzsébet királynőt. Nyugodjon békében. Éljen sokáig a király."


Sting is arról írt, hogy könnyek között gyászolja a királynőt.


Andrew Lloyd Webber a Twitteren méltatta II. Erzsébetet, aki nemcsak Nagy-Britannia és szeretett Nemzetközösségének rendíthetetlen horgonya volt, hanem a világ számára is inspirációt jelentett élethosszig tartó szolgálatával.

"A legtöbb brit soha nem ismert más uralkodót, ő volt a vezérfonal, ami mindannyiunk életén végigkanyargott. Egészen az utolsó óráig teljesítette az országgal szembeni kötelességét, és a világ minden táján Nagy-Britannia tartós, pozitív szimbóluma lett. Megérdemelte, hogy megpihenjen" - búcsúztatta a Harry Potter-regényfolyam írója, J. K. Rowling a Twitteren.

A brazil futballsztár, Pelé a királynőt méltatva úgy fogalmazott, hogy II. Erzsébet tetteivel generációkra hatott, és ez az örökség örökre megmarad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.