Árpi bácsi nem bírta tovább a terrort, leszúrta a fiát: "Nem akartam megölni, de felé szúrtam a késsel..."

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság leszúrta börtön családon belüli erőszak újratárgyalás apa-fiú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 81 éves a Sárközi Árpád felesége halála után mindent megtett a gyerekeiért. Lánya révbe ért, ám fia az alkohol rabjává vált, és még 51 évesen is az apjával élt, akit részegen rendszeresen vert, terrorizált. 

Árpi bácsi 2018. október 20-án nem bírta tovább az állandó rettegést és az ütéseket, és amikor fia részegen hazaérve újra fenyegetni kezdte őt, megtörtént a tragédia.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

"Azon az estén éppen vacsoráztam egy késsel a kezemben, amikor bejött a konyhába, érthetetlenül üvöltözve, fenyegetőzve. Nem akartam megölni, de felé szúrtam a késsel, hogy visszatartsam, hogy ne üssön meg" - mesélte el szomorúan az idős férfi a Blikknek, hozzátéve: "Bár hagytam volna, hogy üssön, hogy üssön inkább minden nap, csak ez ne történt volna meg, de ott megijedtem: szúrtam."

A boncolás megállapította, hogy Árpi bácsi fiának a véralkoholszintje 3,6 ezrelék volt, ami alkoholmérgezéshez közeli állapotot jelent, melyben az ember már elveszti a kontrollt önmaga és a tettei felett.

A bíróság az előzményeket nem vette figyelembe, és 5 év börtönbüntetésre ítélte az idős apát. Ám Sárközi Árpád új ügyvédje, Németh Miklós a Győri Törvényszék ítéletének felülvizsgálatát kérte, melynek a Kúria helyt adott, és hatályon kívül helyezte a korábbi bírói döntéseket - az ügyet újra kell tárgyalni. Árpi bácsit kiengedték a börtönből.

A védelem álláspontja szerint Sárközi Árpád nem akart ölni, önvédelemből szúrt, amit ha nem tett volna meg, őt ölhette volna meg a közel két méter magas, 110 kilós, őt rendszeresen bántalmazó fia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.