Katasztrófa: benzinkút, posta és élelmiszerüzlet robbant fel - Keresőkutyákkal is kutattak túlélők után

benzinkút Írország robbanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Robbanás történt egy benzinkúton Írország északnyugati részén, a balesetben kilencen életüket vesztették. Nyolc embert sérülésekkel kórházban ápolnak - közölte a helyi rendőrség szombaton.

A katasztrófa péntek este történt Creeslough-ban, egyelőre ismeretlen okok miatt. Az Applegreen céghez tartozó komplexum magában foglalta a 400 fős település egyetlen postáját és élelmiszerüzletét, de egy fodrászszalon is az épülethez tartozott. Egy szomszédos lakóházban is súlyos károk keletkeztek.


A sérülteket az ír parti őrség helikopterével szállították kórházba. A helyiek segítségére siettek az észak-írországi hatóságok is. A helyszínen keresőkutyákkal is kutattak a romok alatt rekedt túlélők után. Szombat délutáni nyilatkozatok szerint mindazonáltal már nem számítanak rá, hogy túlélőre lelnének.

Micheál Martin ír miniszterelnök azt mondta, hogy az Ír-sziget egésze megdöbbenve és teljesen lesújtva osztozik a helyiek fájdalmában. A kormányfő részvétét fejezte ki az egész település és azok számára, akik a tragédiában elvesztették szeretteiket. Megköszönte továbbá az ír és északír hatóságoknak, hogy hamar a helyszínre siettek, és a rendkívül traumatikus körülmények között is egész éjen át dolgoztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.