Emberölés miatt emeltek vádat egy hajléktalan férfi ellen Borsodban

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság hajléktalan Borsod vádemelés MTI emberölés
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 26 éves férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt - közölte a vádhatóság az MTI-vel hétfőn.

A tájékoztatás szerint a hajléktalan férfi Miskolcon 2020 nyarán egy alkalmi ismerősét - közös italozás után - halálra verte egy karóval, egy másik esetben egy szintén hajléktalan férfit késsel ötvenszer megszúrt, holttestét paplanhuzatba tekerve kútba dobta. A vádlott egy harmadik alkalommal felment egy alkalmi ismerőse lakására, majd miután az erősen ittas házigazda elaludt, pénzét, személyes okmányait ellopota.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki - tartalmazza a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.