Fábián Juli Emlékalapítvány jótékonyság Fábián Juli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Immáron második alkalommal szervez adománygyűjtő gálát a Fábián Juli Emlékalapítvány Fény Ünnepe címen a MagNet Közösségi Ház patinás épületében. 

Idén olyan fellépők várják az érdeklődőket, mint Beck Zoli (30Y), Csorba Lóci (Lóci Játszik) vagy Szebényi Dániel (godfater.). A december 6-án megrendezésre kerülő, délutántól estébe nyúló eseményen minikoncertek, különleges zenei előadások várják mindazokat, akik támogatni szeretnék a nehéz helyzetben lévő zenészeket az alapítványon keresztül.

A Fábián Juli Alapítvány kettős céllal indult útjára 2018 tavaszán: feladata egyrészt a tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő emlékének ápolása, másrészt a nehéz helyzetbe került zeneipari szereplők támogatása.

Fábián Juli Forrás: MTI/Kálmándy Ferenc

Ahogy az alapítvány működése során is kiemelt cél, hogy valamennyi műfajtól és korosztálytól függetlenül egyformán nyitottak legyenek minden irányba, ugyanez a törekvés felfedezhető programjaik összeállításában is: a már bejelentett nevek között egyaránt megtaláljuk az alternatív, a jazz és a popzene képviselőit. A már beharangozott nevek között ott találjuk a 30Y frontemberét, Beck Zolit, Csorba Lóci a Lóci Játszikból ezúttal szólóban érkezik, de ott lesz Gyárfás István jazzgitáros is, aki annak idején felfedezte Fábián Julit – bár ő erről úgy nyilatkozott hogy a Napot nem kellett felfedezni.

Jazzvonalról érkezik Ávéd János szaxofonos és Szebényi Dániel billentyűs is, akik Szepesi Mátyással, a Konyha frontemberével, Juli egykori menedzserével és zenésztársával közösen is eljátszanak néhány dalt, pl. a Juli emlékére készült Like a Child című dokumentumfilm Földrevaló című betétdalát. A MagNet Közösségi Ház immáron másodszor ad otthont a Fény Ünnepe gálának patinás Andrássy úti épületében.

A fellépők listája folyamatosan bővül, az aktuális lista megtalálható a gála Facebook-eseményében.

A befolyt összegből az alapítvány újabb pályázatot ír ki, amely során azokat a zenészeket és háttérmunkásokat támogatjuk, akik a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzetben tartósan vagy ideiglenesen nem tudták fenntartani magukat vagy családjukat egészségkárosodásuk vagy a korral kapcsolatos problémáik miatt.

A helyszín limitált befogadóképessége miatt – 190 fő – mód van különböző kategóriájú támogatói jegyek vásárlására is.

Helyszín: MagNet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 98.
Időpont:
2022. december 6.
Kapunyitás:
18:00
Koncertkezdés:
18:30

Bejelentett fellépők:
Beck Zoli (30Y)
Lóci Szóló
Szebényi Dániel (godfater.)
Ávéd János
Szepesi Mátyás (Konyha)
Gyárfás István

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.