Verekedés a tatabányai kórházban: ápolóra támadt egy férfi a sürgősségi osztályon

Fotó: Csudai Sándor -
elfogták verekedés támadás kórház Tatabánya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy covid-részleg ajtaján kilépő, vérmintát szállító ápolóra támadt egy cseh állampolgárságú férfi a tatabányai kórház sürgősségi betegellátó osztályának várójában. Az esetről videó is készült.

A vádirat szerint a férfi július 27-én este ült a kórház várójában, amikor meglátta a covid-részleg ajtaján kilépő, vérmintákat szállító, kórházi egyenruhát és előírt védőfelszerelést viselő ápolót. A férfi odament a sértetthez, majd öklével megütötte a mellkasát. Ekkor a sértett a támadó csuklóját megfogva próbálta eltolni az ajtótól, de ettől a támadó még dühösebb lett, és megpróbálta megrúgni, illetve megütni az ápolót.

mentő mentőkocsi mentőautó mentőszolgálat illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A többi ápoló megpróbálta védeni a sértettet, az elkövetőt pedig egy kórterembe vitték és lefektették. A férfi még ekkor is rugdosott az ápolók felé, de nem tudott komolyabb sérülést okozni.

A férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség, amely indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje – írta az ügyészség.

Az esetet felvette a kórház biztonsági kamerája, a felvételt ide kattintva lehet megtekinteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.