Kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai utasszállító Hongkongban

Hongkong repülőgép utasszállító kényszerleszállás MTI
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Motorhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre felszállás után egy órával egy amerikai Boeing 767 utasszállító repülőgép Hongkongban kedden - közölték helyi hatóságok. A repülőgépen a személyzet kivételével nem tartózkodtak utasok.

Az amerikai üzemeltetésű járat Hongkongból tartott a 3500 kilométer távolságra, délkeletre fekvő csendes-óceáni Guam szigete felé, amikor a pilótafülkében az egyik motor meghibásodását észlelték, és visszafordultak a hongkongi repülőtér felé. A visszatérő gépet landoláskor tűzoltóautók és mentőautók várták. A leszállás problémamentes volt, személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Tavaly februárban szintén meghajtóhiba miatt, a Hongkong-Madrid között közlekedő egyik Boeing 777 teherszállító repülőgépnek kellett kényszerleszállást végrehajtania a moszkvai Seremetyjevo repülőtéren, szintén motorhiba miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.