Bekeményít az időjárás: erős lehűlés, havazás várható

Forrás: MTI/Varga György -
hideg havazás időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hidegbetörésre kell készülnünk. 

Szombat

Reggelig délen és keleten eshet még, majd egy átmeneti csapadékszünet után dél felől újabb esőzés kezdődik a délutáni óráktól. Az Alpokalján estétől már havas eső, hó is lehet. Főleg estétől erősödik meg az északnyugati szél. 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék: az esőt nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás, majd hózápor váltja fel. Semmit sem emelkedik, inkább csökken napközben a hőmérséklet, erős hidegbetörés várható viharossá fokozódó északnyugati széllel. Reggel 5, délután már csak 1 fok körül változik a hőmérséklet.

Forrás: MTI/Varga György

Hétfő

Eleinte északkeleten még lehet havazás, hózápor, majd átmenetileg mindenhol csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délután északon megnövekszik a felhőzet, és itt újra lehet hózápor, havazás. Erős marad az északnyugati szél, néhol hófúvás is lehet. Fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Kedd

Eleinte sok napsütésre, fagyos, tiszta időre van kilátás, majd délutántól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az északnyugati tájakon kisebb havazás, hószállingózás is kialakul. Több helyen igazi téli nap lehet egész napos faggyal.

Szerda

A fagyos reggelt követően eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég, de estig még csapadék nem alakul ki. -3 és +4 fok között alakul a maximum.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.