"Felakasztalak benneteket!” - kiabálta az autós a gyerekeknek Salgótarjánban

Forrás: Shutterstock -
Salgótarján gyerekek gyalogátkelőhely sofőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolta meg a Salgótarjáni Járási Ügyészség azt a 49 éves salgótarjáni teherautósofőrt, aki két kamaszfiút támadott meg egy zebránál.

A férfi a vádirat szerint 2021. augusztus 3. napján, délután autózott Salgótarján belvárosában, amikor az egyik városi középiskola előtti gyalogos átkelőhelyen a két tizenéves fiú átkelni készült. Mivel az átkelőhöz érkező egyik autós megállt, hogy átengedje a fiúkat, azok elindultak a zebrán. A másik irányból érkező vádlott későn észlelte őket, hirtelen fékezett, dudált és szitkozódással jelezte nekik a veszélyes közúti helyzetről kialakult véleményét. A két kamasz kérdő kézjellel válaszolt, erre a sofőr a járdán gyalogló sértettek mellett haladva, a lehúzott ablakon keresztül tovább szidta őket.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Mivel a fiatalok figyelmen kívül hagyták a szidalmakat, a sofőr ingerültsége fokozódott. Azért, hogy számon kérje őket, a járművéből kiszállt és kiabálva sietett a járdán sétáló két fiú elé. Egyikőjüket, aki megpróbált elhaladni mellette, elkapta, és a mellkasánál fogva, ruháját megragadva rángatta, közben mindkettejük felé azt ordította, hogy "felakasztalak benneteket, és megöllek titeket, ha még egyszer ilyet csináltok!". Az ijedt gyerekeket ezt követően magukra hagyta és járművével a helyszínről elhajtott.

Az ügyészség az ügyben garázdaság és – mivel az elkapott fiú a bántalmazás következtében felsőtestén könnyű sérüléseket szenvedett, és emiatt kérte a hatóságoktól az elkövető felelősségre vonását is – könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat. Ebben indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével szabjon ki pénzbüntetést a büntetlen előéletű férfivel szemben, valamint fizettesse meg vele a 36.916 forint bűnügyi költséget is. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést - írja az ügyészség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.