Halálos háztűz volt Diósdon: az épület falai helyenként bedőltek, a tető egy része beszakadt

Diósd háztűz tűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ember meghalt, miután kedd este kigyulladt egy hétvégi ház Diósdon a Pelikán utcában - közölte a katasztrófavédelem szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy a 25 négyzetméteres hétvégi ház teljes terjedelmében égett. A lángokat fél óra alatt sikerült megfékezni. A tűz miatt az épület falai helyenként bedőltek, a tető egy része beszakadt.
A tűzoltók az épület átvizsgálása közben a romok alatt találták meg az ott lakó ember holttestét - áll a közleményben. Úgy fogalmaztak, hogy nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos radiátor okozta, azonban a tűz pontos okát és a körülményeket a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárása fogja feltárni.
Kitértek arra is, hogy decemberben átlagosan kétnaponta életét veszti valaki lakástűzben, holott a tragédiák megelőzhetők lennének.

A leggyakrabban egyedül élő idős emberek válnak a tűz áldozatává, de a füstérzékelővel megelőzhetők az ilyen balesetek - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.