Hazaérkezett a világbajnok argentin csapat: munkaszüneti napot hirdetett az elnök

hazaérkezés Lionel Messi vb foci vb 2022 Argentina Argentína munkaszüneti napok világbajnokság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazaérkezett a katari világbajnokságról az aranyérmes argentin labdarúgó-válogatott.

A csapatot szállító repülőgép helyi idő szerint hajnali 3 órakor landolt Buenos Airesben, s elsőként - a vb-trófeával a kezében, nyakában az éremmel - Lionel Messi szállt ki belőle, oldalán a szövetségi kapitány Lionel Scalonival. A játékosokat vörös szőnyeg várta a légikikötőben.

Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Az éjszakai időpont ellenére szurkolók ezrei tolongtak a helyszínen, hogy egy pillantást vethessenek a vb-hősökre, akik a vasárnapi döntőben 11-esekkel győzték le a 2018-ban bajnok franciákat.

Argentína 36 év után nyert ismét futball-világbajnokságot.

Az együttest a La Mosca rockbanda is köszöntötte, amely eljátszotta a Mucachos (Férfiak) című számot, Katarban ez volt az argentinok vb-himnusza.
A helyi szövetség közlése szerint a csapat kedden délelőtt a főváros szívében ünnepli majd a diadalt, ahol a vasárnapi finálé után is milliós tömeg gyűlt össze.

Alberto Fernández elnök munkaszüneti napot hirdetett, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a győzelmet

- adta hírül az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.