Mind a tíz síelő túlélte az ausztriai síterületen lezúduló lavinát

Forrás: TunedIn by Westend61 / Shutterstock -
lavina baleset síelés síparadicsom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több embert temetett maga alá lavina vasárnap az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen, eddigi értesülések szerint ketten megsérültek - közölték helyi hatóságok.

Christian Gantner, Vorarlberg tartomány biztonsági miniszterének vasárnap esti közlése szerint már csak két feltételezett eltűnt után kutatnak, a többiek időközben előkerültek. Gantner ugyanakkor bizakodónak mutatkozott, hogy jól vannak, mivel egyelőre nem érkezett bejelentés eltűnt személyekről a hatóságokhoz.

Korábban egy síelő videófelvétele alapján azt feltételezték, hogy tíz embert sodort el a hótömeg.

Forrás: TunedIn by Westend61 / Shutterstock

Legfrissebb értesülések szerint a felvételen látható emberek közül hatan sértetlenül megúszták a szerencsétlenséget. Egy embert sikerült élve, de sérülten kimenteni a hótömegek alól, őt az innsbrucki kórházba szállították légi úton. Egy másik személynek önerőből sikerült kiszabadulni a hó alól és eljutni Bludenz városának klinikájára.
Kutató-mentő műveletet indítottak helikopterek, valamint keresőkutyák bevonásával. Értesülések szerint száznál is többen vesznek részt a mentésben.
A lavina délután három óra magasságában zúdult le a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében. Az éjszakai keresés folytatásához a hatóságok fényszórókat igényeltek, hétfő hajnalban pedig megerősítették, hogy minden bajbajutott előkerült, és már senkit nem keresnek eltűntként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.