Először láthatjuk képernyőn A Király című sorozat valódi énekesét

Forrás: Kovács Kinga -
Nagy Ervin Zámbó Jimmy Peter Sramek Peter Šramek Olasz Renátó A Király (sorozat)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokak számára meglepő lehet a tény, hogy a Zámbó Jimmy élettörténete által ihletett sikeres sorozatban, A Királyban nem a rendkívül hiteles alakítást nyújtó Olasz Renátó, illetve később Nagy Ervin énekel. A szlovák-magyar tehetség, Peter Šramek kölcsönzi mindkettejük énekhangját. 

A december 16-án érkező, a szériával azonos című dupla lemezen természetesen szerepel a Jöjj velem címadó dal, melynek nemrég debütált klipjében végre a valódi előadót is láthatjuk.

Ebből az időszakból semmilyen használható anyagunk, hangfelvételünk nem volt. Így újra kellett alkotni ezt a korszakot és elképzelt felvételeket írni, amik mind a korszellemet, mind Jimmy formálódó előadói stílusát tükrözik. Ilyen a Jöjj velem is, amivel rögtön indít a sorozat, tehát egy rendkívül fontos dramaturgiai pillanatban hangzik el, itt látjuk meg először a Királyt" – részletezi Moldvai Márk elismert filmzeneszerző, akinek A Király mellett a Kontroll, A martfűi rém, illetve a Blokád betétdalait is köszönhetjük.

Peter Šramek Forrás: Kovács Kinga

Ekkor már tudtam, hogy ez az! Végül, mikor Peter Šramek felénekelte, aki az egész sorozatban „Jimmy énekhangja", összeállt minden, hiszen ő nemcsak utánozni tudja Jimmyt, hanem mindazt a pluszt, az érzelmi töltést, a szívet-lelket is bele tudja tenni, amiben Jimmy különleges volt" – tette hozzá a zeneszerző.

Peter Šrameknek nem esett nehezére megérezni Jimmy zenei világát, hiszen köztudottan mindig is nagy rajongója és tisztelője volt az ikonnak, kétszer pedig megszerezte a Zámbó Jimmy-emlékdíjat is. Szinte egyértelmű döntés volt a film énekhangjának kiválasztásánál Peter, hiszen ő tudta a legvalósághűbben tolmácsolni a sztárt, miközben megőrizte saját előadói identitását.

Itt volt tehát az ideje, hogy ő is megmutassa magát egy, a sorozathoz illő videóklippel, ám ezúttal ő a főszereplő.

ÉRKEZIK A VADONATÚJ ALBUM!

Dupla CD formájában, éppen az ünnepek előtt, december 16-án is megérkezik A Király – Filmzene & Symphonic korong fizikai formában, amelyen többek közt 11 Peter Šramek által énekelt, Jimmy inspirálta dal mellett meghallgathatunk még több mint 10 eredeti Zámbó Jimmy-felvételt szimfonikus hangszereléssel, valamint egy korábban még soha egyetlen lemezén sem hallott szerzeményt is megismerhetünk.

Forrás: Magneoton

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.