Gyászol a magyar futballvilág: újabb legenda távozott az égi együtteshez

Forrás: MTI/Petrovits László -
Mészáros Ferenc gyászhír focista halálhír labdarúgó kapus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában elhunyt Mészáros Ferenc, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa – közölte hétfőn a magyar szövetség az MTI-vel.

Mészáros Ferenc 1950-ben Soroksáron született, a VM Egyetértésben kezdett el futballozni. A Bubunak becézett kapus 18 évesen került a Vasashoz anyaegyesületéből.

Kiváló képességű, a legelképesztőbb bravúrokra képes, virtuóz kapus volt. Pályafutása fénykora a nyolcvanas évek elejére esett, egyik legjobb meccse a bukaresti vb-selejtező volt.

Budapest, 1978. március 6. A magyar labdarúgó válogatott. A képen: Mészáros Ferenc a labdarúgó válogatott tagja. MTI Fotó: Petrovits László Forrás: MTI/Petrovits László

Mészáros az egyike annak a csupán négy magyar kapusnak – Szabó Antal, Grosics Gyula és Ilku István társaságában –, aki legalább két világbajnokságon is védett. Sikerekben gazdag pályafutása során magyar bajnok (1977), MNK-győztes (1973, 1981), portugál bajnok (1982), Portugál Kupa-győztes (1982), U23-as Európa-bajnok (1974) lett. 1984-től még két idényt a magyar bajnokságban, a Rába ETO színeiben szerepelt, végül a pályafutását a portugál Setubalban fejezte be.

Mészáros Ferenc harminckilencedik évében járva is védett még a válogatottban, nála idősebb korában csak Király Gábor őrizte a nemzeti tizenegy hálóját.

Mészáros Ferencet az MLSZ saját halottjának tekinti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.