Emberölés miatt tartóztattak le egy próbaidős klinikai ápolót Pécsen

Forrás: AFP/Daniel Mihailescu -
Pécs letartóztatás emberölés ápoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberölés miatt elrendelte a Pécsi Járásbíróság egy férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint próbaidős klinikai ápolóként egy idős, magatehetetlen beteg halálát okozta tavaly decemberben - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék az MTI-t.

A bíróság közleményében azt írták: a férfi egy klinika Covid-részlegén próbaidős ápolóként dolgozott, amikor december 17-én egy ott fekvő idős, beteg nő vénájába 50 milliliternyi kálium-kloridot fecskendezett, emiatt a sértett a heveny káliummérgezés következtében kialakult szívelégtelenség miatt azonnal meghalt.

Emberölés miatt tartóztattak le egy próbaidős klinikai ápolót Pécsen (A kép illusztráció) Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A járásbíróság a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője - enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében - fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges - olvasható a tájékoztatásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.