Egy nőt és egy gyereket ölt meg egy jegesmedve Alaszkában: az állat beszabadult a faluba

Forrás: https://www.sciencefocus.com/news/snow-tyres-inspired-by-polar-bear-paws-could-provide-better-grip/ -
Alaszka jegesmedve támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jegesmedve ölt meg egy nőt és egy kiskorú fiút kedden egy, Alaszka nyugati részén fekvő faluban - közölték a helyi hatóságok.

Az alaszkai rendőrség közleménye szerint kora délután kaptak jelentést a Wales településen történt támadásról. A jelentés arról számolt be, hogy a faluban megjelenő jegesmedve több embert is üldözőbe vett. A támadásnak két halálos áldozata van, egy nő és egy kiskorú fiú. A jegesmedvét egy helyi lakos lelőtte.

Forrás: https://www.sciencefocus.com/news/snow-tyres-inspired-by-polar-bear-paws-could-provide-better-grip/

A rendőrség és az alaszkai halászati és vadászati minisztérium illetékesei kiszállnak a helyszínre, amint az időjárás ezt lehetővé teszi - írták a közleményben.

Wales 150 fős lélekszámú, túlnyomórészt inuitok által lakott falu Nome-tól 161 kilométerre északnyugatra. Alaszkában az utóbbi évtizedekben ritkák voltak a halálos jegesmedvetámadások. 1990-ben egy Walestől északra fekvő faluban ölt meg egy embert egy jegesmedve. A biológusok vizsgálata szerint az állaton az éhezés jeleit figyelték meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.