Késsel sebesítettek meg három embert a metróban - A támadó kiabált és fenyegette az utasokat

késelés Brüsszel metró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította - tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap.

A beszámoló szerint egy férfi a kezében késsel járkált a brüsszeli városközpont felé tartó metrószerelvényben, majd megszúrt egy fiatalembert, amikor az ki akart szállni az állomáson. A sérült állapota súlyos.

A támadó kiabált, és állítólag más utazókat is megfenyegetett, ami pánikot okozott a metrókocsiban. A férfi két további utast könnyebben megsebesített, majd az állomásra szaladt, ahol a szemtanúk szerint valószínűleg egy babakocsis nőt is megpróbált megtámadni.

A rendőrség megerősítette: járőreik azonnal a helyszínre érkeztek, ahol a gyanúsítottat előállították. Az állomást lezárták. A brüsszeli tömegközlekedési vállalat (Stib) közölte, hogy az érintett vonalon közlekedő 1-es és 5-ös számú szerelvények nem közlekednek, metrópótló autóbuszok járnak helyettük.
A támadó indítékai nem ismertek, de rendőrség kizárta a terrorista motivációt. Egy, az ügyhöz közel álló forrás szerint az előállított személy korábban pszichiátriai kezelés alatt állt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.