Leállt egy nő lélegeztetőgépe a hóesés miatti áramszünetben: a segítségére sietők pedig balesetet szenvedtek

Forrás: Shutterstock/Science Photo Library/Ian Hooton -
lélegeztetőgép hóvihar hóesés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokfelé okozott áramkimaradásokat és baleseteket az erős havazás szombaton Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában.

Lengyelországban időlegesen több mint 100 ezer háztartás maradt villamos áram nélkül, többnyire azért, mert fa dőlt a távvezetékekre - jelentette a PAP lengyel hírügynökség. A Krakkóhoz közeli Wawrzka faluban meghalt egy ápolásra szoruló 70 éves nő, akinek az áramszünet miatt leállt az oxigénkészüléke. Bár a hozzátartozók hívták a mentőket és a tűzoltókat, az oxigénpótlást hozó tűzoltóautó útközben balesetet szenvedett a hóviharban.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock/Science Photo Library/Ian Hooton

A csehországi Hertvikovice térségében egy autóvezető vesztette életét, mert egy kidőlő fa az autójára zuhant az országúton; időjárással összefüggő halálos közlekedési baleset történt Prágában is - jelentette a CTK hírügynökség. Szlovákiában háztartások ezreiben okozott áramkimaradást a havazás. Besztercebánya térségében, egyes áramszünet sújtotta falvak szavazóhelyiségeiben gyertyafény mellett kezdték meg kora reggel a voksolást a szombati népszavazáson - jelentette a TASR hírügynökség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.