Elhunyt a hollywoodi legenda: 89 évesen örökre lehunyta a szemét

gyászhír gyász halálhír Robert Blake
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerettei körében, szívelégtelenségben veszítette életét.

Robert Blake gyerekszínészként kezdte pályafutását. Mindössze hatéves volt, amikor berobbant és az Our Gang (Mi bandánk) című rövidfilmsorozat hozta meg számára a nagy ismertséget. Miközben a mozivásznon sikert sikerre halmozott, otthon közel sem volt felhőtlen vagy boldog az élete. Saját állítása szerint mindkét szülője fizikailag és szexuális is bántalmazta, gyakran bezárták a szekrénybe és büntetésből arra kényszerítették, hogy a padlóról egyen.

Blake tizennégy évesen elszökött otthonról, nem sokkal később alkoholista édesapja pedig öngyilkos lett. Az iskolában sem volt könnyű dolga, mivel zaklatták és összeveszett diáktársaival, ez pedig a kicsapáshoz vezetett. Az ötvenes években besorozták az amerikai hadseregbe, a leszerelés után azonban nem talált munkát, depressziós lett és két éven át heroin- és kokainfüggőként tengette napjait.

Forrás: Getty Images

A színészet húzta ki a bajból, és nemcsak gyerekként, hanem már felnőtt színészként is elismerték munkásságát. Egyik legismertebb munkája a Baretta című detektívsorozat, de emellett számtalan filmben is feltűnt, többek között a Hidegvérrel és a Motoros zsaru című alkotásokban. Utolsó filmszerepét 1997-ben játszotta, ám utána sem tűnt el a címlapokról, mivel meggyanúsították felesége meggyilkolásával.

Robert Blake 2000. novemberében vette feleségül Bonny Lee Bakley-t, akiről az a hír járta, hogy már kilencszer volt házas és kihasználja az idősebb férfiakat, elsősorban a híres embereket, hogy megszerezze a pénzüket. A nő már együtt volt Roberttel, amikor randevúzni kezdett Marlon Brando fiával, Christiannal. Miután Bonny Lee Bakley teherbe esett, mind Robertnek, mind az ifjabb Brandónak azt mondta, a gyermek az övék. A DNS-teszt végül azt bizonyította, hogy Blake az apa.

A pár nem sokáig élvezhette a házasságot, mivel a nőt 2001 májusában meggyilkolták. Bonny Lee Bakley-t a férfi autójában, egy Los Angeles-i étterem közelében lőtték fejbe, épp akkor, amikor férje visszaszaladt az étterembe. Robert Blake-et végül felmentette a bíróság.

A színész halálhírét saját unokahúga, Noreen Austin közölte az Associated Press hírügynökséggel. Robert Blake 89 éves volt – írja a TMZ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.