Megszólalt a kőbányai macskás nő, aki miatt állítólag 107 állat vesztette életét

Forrás: Shutterstock/Artdi101 -
kutya Kőbánya állatkínzás macskás nő Budapest macska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már négy éve annak, hogy az állatvédők borzasztó körülmények között találtak több macskát és egy kutyát egy kőbányai lakásban. A tulajt, egy nőt a szomszédok jelentették fel, miután már elviselhetetlen bűz terjengett a lépcsőházban.

A héten kellett megjelennie a bíróságon K. Júliának, a kőbányai macskás nőnek, aki a vád szerint 107 macskával és egy kutyával élt együtt 73 négyzetméteres lakásában. Az ügyészség szerint az egykor elismert testépítő nem biztosított az állatok számára megfelelő takarmányt, ivóvízellátást és tiszta almot sem. Az állatok az elhanyagolás miatt külső és belső paraziták okozta megbetegedéstől szenvedtek.

A vádlott az állatokat az ürülékkel szennyezett lakásában bezárva tartotta, megfosztva így azokat az önellátástól is.

A Blikk felkereste a nőt, aki már elköltözött egykori lakásából, melynek kitakarítását és fertőtlenítését a szomszédok fizették.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/Artdi101

"Soha életemben nem volt 107 macskám, annyival nem is lehet együtt élni egy ekkora lakásban. Engem bántalmaztak és erőszakkal elvittek a pszichiátriára négy éve, júliusban. Ezek nem állatvédők, hanem bűnözők. Ők ölték meg a macskákat, nem én. Egyáltalán nem veszélyeztettem az életüket" – kezdte a lapnak az egykori sportoló, aki hatóanyag-kutatással foglalkozik a barátjával és speciális gyógynövénykeverékkel táplálta a macskákat.

Júlia életét állítólag teljesen tönkretette az ügy, és azt tervezi, hogy visszaköltözik az Egyesült Államokba, ahonnan 1992-ben jött haza. A portál felvette a kapcsolatot azzal az állatvédő szervezettel, amely 2019-ben felkereste a nő lakását, ám azt a szomorú hírt kapták, hogy egyetlen állat sem élte túl, hiába próbálták azokat megmenteni.

"Volt olyan macska, amely szó szerint folyt, szinte az összes elpusztult, a többit pedig el kellett altatni a súlyos fertőzéseik miatt. Az egyik szekrényben egy mumifikálódott állatot is találtunk, amire ő azt mondta, azért halt meg, mert ráejtettük a bútort, a kutyája pedig végelgyengülésben pusztult el. Súlyos fertőző betegségük volt" – mesélte a Blikknek a Segítő Angyalok tagja, Csikós Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.