Nem vették őrizetbe a csomagtartóban talált kétéves gyerek nevelőanyját

dreamstime -
gyermekhalál kétéves kisfiú nevelőszülő Nyíregyháza csomagtartó autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy azt a Life is megírta, szombaton egy halott kétéves gyermek holttestét találták meg Nyíregyházán, egy autó csomagtartójában. Azóta kiderült, hogy az elhunyt kisfiút nevelőszülőknél helyezték el, mert saját családja körülményei alkalmatlanok voltak a nevelésére. 

Most újabb részletekre derült fény az üggyel kapcsolatban.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye csoportvezető főügyészségi ügyésze a Blikk megkeresésére elmondta, hogy a gyanúsított nevelőanyát a rendőrség nem vette őrizetbe, mert előrehaladott terhessége miatt a fogva tartása egészségügyi szempontból sem volt indokolt. A nevelőanya nem tett vallomást, de panasszal sem élt.

dreamstime

Az ügyészség szerint az elsődleges orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a gyermek halálát fulladás okozta:

"A fulladás esetében kizárt, hogy a gyermek azért halt volna meg, mert a nevelőszülő bezárta az autója csomagtartójába és ott nem kapott levegőt. A légcső idegen test általi ‒ élelmiszer, vagyis félrenyelés ‒ elzáródása a halál közvetlen oka. A halál a bűncselekmény tényének hatóság általi észleléséhez képest jóval korábban állhatott be."

Az elhunyt kisfiú testvére, az egyéves kislány a híresztelésekkel szemben nem a csomagtartóban, hanem az autóban, gyerekülésben utazott, őt a rendőrség vitte kórházba a nyomozás elrendelése után. A kislányon külső sérülést nem találtak, egészségi állapota, fejlettsége rendben van, az alultápláltságról szóló információk is tévesek. A nevelőapát tanúként hallgatták ki.

Arról, hogy a gyermek halálának pontos időpontja és a bűncselekmény észlelése közben eltelt idő alatt a nevelőszülők mit csinálták, illetve, hogy miért nem jelezték a tragédiát azonnal a rendőrségnek, az ügyészség a nyomozás érdekeire való tekintettel nem közölt információkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.