Rendőrökre támadt négy ember Somogyban

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt -
Somogy Vármegye ügyészség rendőrség támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendőrökre támadt négy ember, hogy megakadályozzon egy intézkedést, ezért büntetőeljárás indult ellenük - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-t.

Azt írták: az eset április 16-án éjszaka történt. A rendőrök a 7-es számú főút Somogy vármegyei szakaszán megállásra szólították fel egy személyautó vezetőjét, aki a megkülönböztető jelzések ellenére sem állt meg, a megengedett sebességet jelentősen túllépve megpróbált elmenekülni.
Amikor az autó egy ingatlan előtt megállt, sofőrje befutott a ház udvarára, ott az őt üldöző rendőrök utolérték és megpróbálták megbilincselni.

Intézkedő rendőrök támadói ellen indult eljárás Somogyban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt

Időközben a helyszínre ért egy több mint tíztagú társaság, kiabálva igyekeztek megakadályozni az intézkedést, közülük négyen a rendőrökre támadtak, ököllel ütötték őket; az egyik rendőr ujját is megfeszítették, hogy engedje el a társukat.

A dulakodás közben a menekülő megöléssel fenyegette, ő is többször megütötte a rendőröket és társai magatartását kihasználva sikerült elmenekülnie.

A rendőrök a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.
A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség a szökésben lévő elkövetővel szemben elfogatóparancsot bocsátott ki, és a rendőrökre támadó négy embert gyanúsítottként hallgatta ki csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A négy férfi őrizetbe került, az ügyészség indítványozta a letartóztatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.