Több emberi koponyát és különféle csontokat találtak egy IX. kerületi lakásban

emberi koponya csontok lakásfelújítás Budapest IX. kerület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A IX. kerületi Erkel utcában felújítás közben megdöbbentő dolgokra bukkantak: a parketta alatt több tucat emberi csontot, többek között koponyákat és medencecsontot is találtak.

A szakemberek azonnal értesítették a lakás tulajdonosát, akik hívták a rendőrséget. A házban élő egyik szomszéd elárulta, hogy mi történt pontosan.

"Én már 28 éve itt lakom. A szomszéd néni több mint 80 éves volt, tőle először a fia, majd az unokája örökölte a lakást. Most a dédunokájáé lesz az a lakás, ezért is újítják fel. Már a néni is úgy lakott itt, hogy a parketta le volt rakva és azóta nem szedték fel tudtommal, csak most"

- mesélte a Ripostnak Teréz, aki otthon tartózkodott, amikor megérkeztek a házba a rendőrök.

Több emberi koponyát és különféle csontokat találtak egy IX. kerületi lakásban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt

"Felszedték az aljzatot, a parkettát és alatta az összes törmeléket, ami feltehetően még a II. világháború után került oda. Gondolom, azzal töltötték fel annak idején a lakás padlózatát. Ahogy azt felszedték, alatta találták meg a csontokat, csontdarabokat. Találtak ott két koponyát, medencecsontot, több ember csontjait"

- magyarázta, majd hozzátette, nem gondolja, hogy gyilkosság történt, szerinte a II. világháború után kerülhettek oda a csontok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.