Lövöldözés volt egy németországi Mercedes gyárban: ketten meghaltak

Mercedes lövöldözés halottak
Lövöldözés tört ki a Németország délnyugati részén lévő Mercedes gyárban csütörtökön, ketten meghaltak - közölték a német hatóságok, hozzátéve, hogy egy gyanúsítottat is őrizetbe vettek.

"Ma reggel lövések dördültek a sindelfingeni Mercedes-Benz gyár területén" - közölte a stuttgarti ügyészség szóvivője. "Két ember életét vesztette" - tette hozzá. A rendőrség egy Twitter-bejegyzésben erősítette meg az ügyészség közlését.

A nyomozók feltételezése szerint egyetlen, a gyárban dolgozó, 53 éves férfi a felelős a lövöldözésért. A rendőrség és a katasztrófavédelem folytatja a nyomozást a helyszínen.
"Kapcsolatban állunk a hatóságokkal, és megpróbáljuk tisztázni a tényeket. Az alkalmazottak biztonsága az első" - közölte a vállalat.

A Mercedes-Benz a cég zászlóshajójaként ismert, S osztályú luxusszedánját gyártja a Stuttgarttól 17 kilométerre délnyugatra lévő Sindelfingenben található telephelyén, ahol a vállalati adatok szerint körülbelül 35 ezer embert foglalkoztatnak.

2012-ben a 3M amerikai multinacionális ipari konglomerátum nyugat-németországi gyárában, Hilden városban tört ki lövöldözés, amelyben egy ember életét vesztette, további négy pedig megsebesült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.