Magyar autóbusz karambolozott egy kamionnal Szlovákiában: sok a sérült

Karambol halál kamion sérült Szlovákia autóbusz
Szlovákiában a D2-es autópályán karambolozott egy magyar autóbusz és egy kamion hétfő délelőtt. 

A szlovákiai D2-es autópálya 15. kilométerszelvényénél történt a baleset, a Csehország felé vezető szakaszon. Egy magyar turistákat szállító autóbusz és egy kamion ütközött össze. Az Új Szó információi szerint 59-en sérültek meg, egy ember pedig az életét vesztette.

Menczer Tamás magyar külügyi államtitkár is megerősítette a Facebookon a hírt. "A mentés zajlik. A kollégáink a helyszínen vannak" – írta bejegyzésében.

Az ütközés következtében az utasok fele a járműben rekedt, tűzoltók segítségével menekítették ki őket.

Michal Palkovič egészségügy-miniszter mindenkit arról biztosított, hogy a sérülteket azonnali és minőségi egészségügyi ellátásban részesítenek. "Mindent megteszünk azért, hogy megmentsük az életüket. Rendkívül sajnálom a baleset áldozatát, részvétem a hozzátartozóiknak" – mondta. A D2-es autópálya érintett szakaszát lezárták, a forgalmat Malacka irányába terelik. A baleset körülményeit vizsgálják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.