Több mentésirányító is érintett lehet Gálvölgyi János ügyében

Fotó: Polyák Attila - Origo -
mentésirányító vizsgálat Gálvölgyi János mentők OMSZ
Múlt héten légzési nehézségekkel szállították intenzív osztályra Gálvölgyi Jánost, súlyos állapotban. A lánya tegnap jó hírekkel szolgált: a színművész túl van az életveszélyen. A történtek miatt az elmúlt napokban fokozott figyelem irányult az Országos Mentőszolgálat működésére, több mentésirányító is érintett lehet. 

Győrfi Pál korábban elmondta, hogy vizsgálat indult a Gálvölgyi János színművész rosszulléte utáni riasztás fogadása ügyében. Úgy ítélték meg, hogy a mentésirányító rosszul mérlegelte a helyzetet, mert Gálvölgyi Jánost az életveszélyes kategóriába kellett volna sorolnia.

Több mentésirányító is érintett lehet Gálvölgyi János ügyében Fotó: Polyák Attila - Origo

"Úgynevezett továbbcsorgó hívás volt. Ez ugye azt jelenti, hogy befut az irányítóközpontba egy hívás. Mivel ott nincs szabad kapacitás kezelni ezt a hívást, tovább csorog egy másik irányítóközpontba. Ez történt valószínűleg ebben az esetben is"

– nyilatkozta a Blikknek Lengyel Tibor, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének alelnöke.

A MOMSZ információi szerint négy, a mentésirányításon dolgozó személy is érintett lehet az ügyben - derült ki az RTL Híradó legutóbbi adásából.

A szakszervezeti vezető hozzátette: a probléma az, hogya mentősöknek nincs elegendő kapacitása, mert kevesen vannak, és ez is lehet az oka annak, hogy nem érnek ki időben a helyszínekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.