Hárman elhunytak, ezreket kellett kitelepíteni a heves esőzések miatt Kubában

tartomány Kuba sziget
Hárman meghaltak, ezreket kellett kitelepíteni a heves esőzések és áradások miatt Kuba keleti és középső részén - közölte a hatóság helyi idő szerint hétfőn.

A csütörtökön kezdődött eső ereje alábbhagyott, a mentési munkák folytatódtak hétfőn a sziget több keleti tartományában (Holguinban, Camagüeyban, Granmában, Santiago de Cubában, Las Tunasban) és az ország középső részén fekvő Sancti Spiritusban.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Camagüey tartomány polgári védelme hétfői közleménye szerint egy 56 éves férfit találtak holtan egy gátnál, egy másik, 67 éves férfi halálának okait vizsgálják.

Granma tartományban csaknem 7500 embert telepítettek ki az otthonából, Las Tunasban nagyjából 700 hektárnyi vetés ment tönkre. Egy hatvanéves granmai férfi vízbe fulladt.

A heves esőzések miatt utak és hidak rongálódtak meg, a Havannából kelet felé tartó vonatok nem indulhattak el - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.