"Te most ennyire másik sztorit nézel?" - Kiakadt Horányi Julira a TV2 sztárja

Forrás: Instagram/Horányi Juli -
énekesnő fehér holló Horányi Juli botrány
Horányi Juli szerint nőként nehezebb boldogulni a zeneiparban, erre reagált Fehér Holló zenei producer.

Horányi Juli előbb azért került a figyelem középpontjába, mert felhívta a figyelmet az ő és Rúzsa Magdi klipje közötti hasonlóságokra, amiből nagy botrány alakult ki, később pedig az énekesnő közösségi oldalain arról beszélt, milyen nehéz nőként a zeneiparban érvényesülni. Nemrég Alicia Keyst idézte, aki olyan statisztikákat mutatott be, amik ezt alátámasztják.

Horányi Juli ismét arra hívta fel a figyelmet, milyen nehéz nőként a zeneiparban érvényesülni Forrás: Instagram/Horányi Juli

"A majdnem háromezer popdalszerző között mindössze 12 százalék a nők aránya, míg a hangmérnököknél ez az arány csupán három százalék. A zenei producereknek pedig mindössze a két százaléka nő. A világunk ötven-ötven százalékra épül, úgyhogy itt az idő, hogy a zeneiparunk is reflektáljon erre" - idézte Juli Alica Keyst.

@horanyijuli Ez a cél. ✌ @Alicia Keys #sheisthemusic#aliciakeys#nokentazeneiparban#horanyijuli#enekesno#enekesnovagyok#nekedbeeeeeeee♬ eredeti hang - Horányi Juli

Erre reagált a TV2 Farm VIP műsorában is megfordult Fehér Holló nevű zenei producer.

"Kajak nem értem! Te most ennyire másik sztorit nézel? Engem mindig meglep, amikor vannak a valóságban történések, és valaki teljesen máshogy interpretálja ezeket a saját kis univerzumában. Gyakorlatilag te azt mondod, hogy nem a hozzáértés és a tehetség egy szakma fokmérője, hanem a kvóták. Az összes videód arról szól, hogy mivel te nőnek születtél, neked jár az Aréna, a YouTube-trending, járnak a toplisták" - mondta.

"Az a baj, hogy abszolút nem zenészként gondolkodsz. Onnantól kezdve, hogy te el akarod adni a dalaidat, egy termék vagy. Ha az a termék nem olyan populáris, hogy kitermeljen egy Arénát, nem rentábilis a cucc és nem tudod eladni. Sajnos, ez van, és nem azon múlik, hogy lány vagy, avagy fiú" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.