50 éves lett Kate Beckinsale, aki Budapesten jött össze a férjével

érdekesség Kate Beckinsale érdekességek születésnap
Ázsiai vér is csörgedezik az ereiben, tragikusan korán vesztette el az édesapját, magyar rendező keze alatt is dolgozott, és egyetlen igazi káros szenvedélye van. 50. születésnapját ünnepli az angol filmcsillag és szépségideál Kate Beckinsale, akiről talán te sem tudtad a következő érdekességeket.

Ázsiai vér is csörgedezik az ereiben


Beleszületett a szakmába, hiszen a színésznő Judy Loe és a tévés komikus Richard Beckinsale gyermekeként jött a világra 1973. július 26-án Londonban. Az ősei is mind angolok, egy kivétellel: apai ágon az egyik dédnagymamája Burmában született egy angol apától és egy burmai anyától.

Kate Beckinsale 14 éves korában Forrás: Instagram

Tragikusan korán elvesztette az édesapját


Ötévesen kellett átélnie azt, hogy az édesapja váratlanul elhunyt egy szívroham következtében. Ez súlyosan traumatizálta, és onnantól kezdve mindig arra számított, hogy valami rossz fog történni. Vélhetően a kamaszkori anorexiája is innen eredeztethető, amit évek alatt, pszichoterápia segítségével sikerült csak legyűrnie.

Igazi csodagyereknek számított


Hatéves korában egy felmérés eredménye azt hozta ki, hogy az olvasási képességei egy 11 évesnek megfelelőek, az IQ-ja pedig 152-es. Kamaszként kétszer is elnyerte az egyik legrangosabb brit ifjúsági irodalmi díjat, egyszer a novelláival, egyszer a verseivel.

Az oxfordi tanulmányai mellett forgatott filmeket


Noha már korán tudta, hogy színésznő szeretne lenni, de nem akart szakbarbárrá válni, ezért aztán a világ egyik legjobb egyetemén hallgatott francia és orosz irodalmat. Az oxfordi tanulmányai közben forgatott négy mozifilmet is, köztük a karrierje áttörését hozó Sok hűhó semmiért című Shakespeare-adaptációt.

A Sok hűhó semmiért című Shakespeare-adaptáció Forrás: IMDb

Magyar rendező keze alatt is dolgozott


Az Elhagyott szoba című 2007-es horrorfilmben Antal Nimród irányítása alatt színészkedett, egy bekamerázott motelszoba csapdájába eső házaspár egyik tagját játszva Luke Wilson oldalán. A filmbe az utolsó pillanatban került be az eredetileg szerződtetett Sarah Jessica Parker helyett.

Az Elhagyott szoba című 2007-es horrorfilmben Antal Nimród irányítása alatt színészkedett Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Hal Lieberman Company/Hal Lieberman Company

Hízott azért, hogy szépségideált játszhasson


Világéletében nagyon vékony alkatúnak számított, és az akciófilmes szerepei kedvéért 2003-ban mintegy 5 kilónyi izmot kellett magára pakolnia. Ezt további 5 kiló hízással fejelte meg aztán Ava Gardner szerepének kedvéért az Aviátorban – aki ugyebár a kora egyik szépségideáljának számított, csak akkoriban épp másfajta alkat számított ideálisnak.

Világsztár kollégától született gyereke


1995 és 2003 között élt kapcsolatban a szintén világhírű brit színész Michael Sheennel, akivel egy közös színházi előadás próbáin ismerkedtek meg, és szerettek egymásba. Máig baráti kapcsolatot ápolnak, aminek bizonyára nagyon örül a közös gyermekük, Lily Mo Sheen is, aki szintén a színészi pályán bontogatja a szárnyait: legutóbb például A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlyában játszotta Nicolas Cage lányát.

Beckinsale és lánya, Lily Mo Sheen Forrás: NORTHFOTO/Rex Features/David Fisher

Budapesten jött össze a férjével


A karrierje során leginkább a vámpír Selene szerepével nőtt össze a neve, akit 2003 és 2016 között öt Underworld-filmben is eljátszott. A Budapesten forgatott első rész készítése közben jött össze Len Wiseman rendezővel, aki aztán a férje lett 2004 és 2019 között.

Kate Beckinsale és Len Wiseman az Underworld: Evolúció forgatásán 2005-ben Forrás: The Picture Desk/n/a/Douglas Curran

Egyetlen káros szenvedélye van


Soha életében nem volt részeg, soha nem drogozott, soha nem volt egyéjszakás kalandja. Viszont már kilencéves korában kipróbálta a cigizést, és tinédzserként olyannyira rászokott, hogy azóta sem képes felhagyni vele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.