Kiderült, milyen hőfokon kell mosni ahhoz, hogy elpusztuljanak az ágyi poloskák

tojás hőfok mosógép szövet poloska
Mivel Párizsban ágyipoloska-invázió van, és az utazásoknak köszönhetően hozzánk is elérhetnek, különösen fontossá vált, hogy milyen hőfokon mossuk az ágyneműinek és a törölközőket.

Az ágyi poloskák nálunk egyelőre nem okoznak akkora problémát, mint Párizsban, de nem árt az elővigyázatosság. Ezek az apró, vérrel táplálkozó rovarok a nappali órákban a bútorok és szövetek ráncaiban és hasadékaiban bújnak meg, sötétedés után pedig előjönnek, hogy megkeressék a táplálékukat, melyek emberek vagy háziállatok is lehetnek.

Forrás: 123rf.com

Ellenük a legjobb fegyver a magasabb hőmérsékleten való mosás. Szakértők szerint 60 fokon már mind az állatok, mind a petéik elpusztulnak, 40 fokon azonban csak a poloskák, valamint a tojásaik 25 százaléka.

A poloskával szennyezett szöveteket érdemes zárható zacskóba tenni, melyet csak a mosógépbe helyezés után vegyünk le a szennyesről, hogy elkerüljük a petéik, valamint a rovarok szétszórását a lakásban. Ha van szárítógép, akkor a legmagasabb hőfokon, legalább harminc percig érdemes ezeket a szöveteket szárítani - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.