Hacker árulta el, mely jelszavakat a legkönnyebben feltörni - ideje ellenőrizni a sajátunkat

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 AlyoshinE/Shutterstock. No use without permission./Alyoshine -
etikus hacker felhasználónév kiválasztás jelszó
Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő jelszó kiválasztására, ha nem akarunk hackerek áldozatává válni. Egy etikus hacker elárulta, melyeket a legkönnyebb feltörni. 

Egy úgynevezett "etikus hacker" tanácsokat adott arra vonatkozóan, hogyan tehetjük biztonágosabbá az online fiókjainkat. Joe Cockcroft tudja, hogyan kell bonyolult rendszereket feltörni, teszi ezt azért, hogy megértse, hogyan hajtanak végre támadásokat a kiberbűnözők. Sajnos úgy tűnik, sokan megkönnyítjük a szélhámosok dolgát.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 AlyoshinE/Shutterstock. No use without permission./Alyoshine

Ha olyan azonosítható adatokat használunk, mint a kedvenc futballcsapatunk, a családtagjaink neve vagy a város, ahol élünk, azzal könnyű célponttá válunk.

Bár ezek az információk könnyen megjegyezhetők, a heckerek is könnyen rájöhetnek, ha ránéznek közösségimédia-profiljainkra"

„A jelszó hossza is óriási szerepet játszik abban, hogy mennyire könnyű feltörni" - tette hozzá a szakértő. Elmondta, jobb hosszú, betűkből és szóközökből álló jelszót választani. "Egy másik fontos tipp, hogy ne használjuk ugyanazt a kódot több fiókhoz. Amint egy fiókot feltörtek, több platformhoz is hozzáférhetnek" - árulta el. Ugyanez a helyzet a nagyon hasonló jelszavakkal.

A többlépcsős azonosításra is érdemes átállni, vagyis arra, amikor a szokásos felhasználónév és jelszó kombináción kívül további lépésre van szükség a fiókba történő bejelentkezéshez. Ez általában egy kód, amelyet egy alkalmazáson keresztül vagy SMS-ben juttatnak el a mobilunkra - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.