Nyers belugát is eszik a 24 éves Willow Allen: Kanada zord vidékén azt fogyasztják, amit el tudnak ejteni

Forrás: Willow Allen / SWNS/Willow Allen / SWNS/Willow Allen / Swns -
Inuvik Willow Allen Kanada beluga
Kanada északnyugati területein található a távoli Inuvik városa, itt nőtt fel a 24 éves Willow Allen, aki megtanulta, ha nem akar éhezni, bizony a beluga húsát is meg kell ennie, akár nyersen is. 

Amikor beköszönt a tél, az Inuvik városában lakók 33 napra elbúcsúznak a napsütéstől, a hőmérséklet pedig akár -40 fokig is leesik. Ilyenkor főként csak a környező földterület nyújt élelmet annak a 3300 embernek, akik egy közösséget alkotva élnek Kanada északnyugati területein. Itt nőtt fel a ma már 24 éves inuvialuit (nyugat-kanadai inuit), Willow Allen is, aki családjával együtt vadászott bálnára vagy libára.

Willow leszögezte, csak annyit vesznek el, amennyire feltétlenül szükségük van Forrás: Willow Allen / SWNS/Willow Allen / SWNS/Willow Allen / Swns

Ez mindig a kultúránk része volt, soha nem vettünk el többet, mint amennyire szükségünk volt"

A zord téli hónapokban hómobilra volt szükség a közlekedéshez, míg Willow hagyományos muklukot, vagyis fókabőrből vagy jávorszarvaslábból és karibuból készült csizmát viselt, hogy melegen tartsa magát. Nyáron pedig, mivel Inuvik városa Kanada legnagyobb édesvízi deltájában fekszik, könnyebb hajóval utazni. A településen két élelmiszerbolt található, ahol csak a legszükségesebb dolgokat tudják megvenni.

Ha gyorsétterembe akarnának menni, az legalább 15 órájukba kerülne, vagyis arra vannak utalva, amit a területen meg tudnak szerezni.

Willow a barátjával, a 25 éves Cale Kindra Chuckkal, aki üzleti tanulmányokat folytat, jelenleg egyetemre jár, de amilyen gyakran csak tudja, meglátogatja a családját - írja a Metro. Azt mondta: „Szeretném, ha a gyerekeim megismernék az északi kultúránkat".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.