A tengerészgyalogosból lett hollywoodi sztár, akik gyűlöli látni magát: 10 érdekesség a 40 éves Adam Driverről

film hollywoodi sztár Adam Driver magazin
Lelkész nevelte fel, egy válásnak köszönheti a legnagyobb sikerét, éveken át titokban tartotta az apaságát, és rövidesen Ferrariban láthatod. Ezekről, és sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 40. születésnapját ünneplő hollywoodi sztár, Adam Driver kapcsán.

Egy lelkész nevelte fel

A kaliforniai San Diegóban született 1983. november 19-én, de az Indiana állambeli Mishawaka városában nőtt fel. A szülei válása után az édesanyja újra férjhez ment egy baptista lelkipásztorhoz, így ő nevelte Adam Drivert, aki még a templomi kórusban is énekelt gyerekként.

Két évet húzott le a tengerészgyalogságnál

A 2001. szeptember 11-i terrortámadások után jelentkezett az amerikai hadseregbe, és végigcsinálta a hírhedt tengerészgyalogos kiképzést. Két évet szolgált a seregben, és végül egy biciklibaleset révén bekövetkező szegycsonttörés miatt szerelték le.

Porszívóügynökként dolgozott

A híres New York-i Juilliard színiakadémián végezte a tanulmányait, majd pályakezdő színészként számos furcsa munkából próbált megélni a művészi próbálkozások mellett. Így dolgozott többet között porszívót áruló házalóügynökként, telemarketingesként, pincérként, pohárszedőként és építkezéseken is.

Adam Driver Forrás: AFP

Megvetette a tévét, mégis csajos sorozatban futott be

A befutását a Csajok című generációs kultsorozat hozta el, amiben a főszereplő, és egyben a szériát kitaláló-megíró Lena Dunham fura szerelmét játszotta el. Pedig elsőre Driver el sem akarta vállalni a szerepet, mert akkoriban úgy gondolta, hogy a televízió maga a gonosz, és minden igazi művészet ellensége.

Egy válásnak köszönheti a legnagyobb sikerét

Igazi világsztár azután lett belőle, hogy eljátszotta Han Solo és Leia hercegnő fiát, Kylo Rent az új Star Wars-filmekben. Szakmai tekintetben a Csuklyások: BlacKKKlansman mellékszerepe jelentette az első csúcsot számára, amiért Oscarra jelölték 2019-ben. Egy évvel később pedig még rangosabb kategóriában, a legjobb férfi főszereplők között jutott Oscar-jelölésig a Házassági történet révén.

Gyűlöli látni magát

Sosem nézi vagy hallgatja vissza a saját szerepléseit, és ennek elkerüléséért mindent megtesz, amit csak tud. Sétált már ki interjúról azért, mert közben be akartak játszani egy klipet az egyik filmjéből, a díszbemutatókról pedig mindig kisurran, hogy a büfében várja meg a vetítés végét.

Éveken át titokban tartotta az apaságát

Még a színiakadémiás időkben ismerkedett össze Joanna Tuckerrel, aki azóta a párja, 2013 óta pedig a felesége is. A magánéletüket a nyilvánosság teljes kizárásával élik, az első gyerekük születéséről például csak két évvel később értesült a nagyvilág. New Yorkban található a családi otthonuk, ahova 2023-ban egy második gyerek is érkezett.

Még a színiakadémiás időkben ismerkedett össze Joanna Tuckerrel, aki azóta a párja Forrás: NurPhoto/Euan Cherry/Photoshot/NurPhoto/Euan Cherry

Nem szakadt el a katonaságtól

A katonamúlt továbbra is fontos a számára, alapítója és működtetője az Arts in the Armed Forces nevű civilszervezetnek, ami színházi előadásokat mutat be a szolgálatban lévők számára, valamint művészetterápiával segít a veteránokon és családtagjaikon.

Ezekkel a rendezőkkel szeretne dolgozni

Driver eddigi karrierjére is jellemző volt, hogy a nagy gázsit kínáló szuperprodukciók helyett szeret inkább egyedi hangú rendezők művészi értékű filmjeiben dolgozni. Nem meglepő hát, hogy a vágyálmai között olyan alkotókkal való együttműködések szerepelnek, mint Pedro Almodóvar, Paul Thomas Anderson, Michael Haneke, vagy Mike Leigh.

December láthatod Ferrarival száguldozni

Sőt, egy Ferrariban ülő Ferrariként, hiszen a december végén a hazai mozikba érkező filmben magát a híres autómárka megteremtőjét, Enzo Ferrarit alakítja. A rendező a legendás Michael Mann, aki a következő filmjébe is tervezi vinni magával Drivert: a kultikus bűnfilm Szemtől szembe folytatásában-előzményében Robert De Niro karakterének fiatalkori énjét alakítja majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.