Retteghet Pistorius, amikor kiengedik a börtönből: a város alvilága azt tervezi, bosszút áll Reeva Steenkamp meggyilkolása miatt

Forrás: MTI, Northfoto -
gyilkosság börtön Oscar Pistorius Reeva Steenkamp
Ahogy megírtuk, Pistorius áldozatának édesanyja úgy döntött, nem ellenzi tovább a paralimpikon feltételes szabadlábra helyezését. Azóta a bíróság is döntött, a hatszoros paralimpiai bajnok futót januárban kiengedik a börtönből, ám már most lehet tudni, nem lesz könnyű dolga a rácsokon kívül, alvilági bandák bosszújával kell szembenéznie. 

Gengszterek bosszúálló támadásaival nézhet szembe Pistorius, miután kiszabadul a börtönből. A johannesburgi rendőrség nemrég olyan információt kapott, hogy a város alvilága bosszút áll Reeva Steenkamp meggyilkolása miatt - írja a The Sun.

Úgy tudni a parasportoló a börtönbe kerülésekor is tartott a merénylettől, akkor azt nyilatkozta, hogy mindig olyan konzervdobozból evett, amit ő nyitott ki, hogy megbizonyosodjon arról, az ételt nem mérgezték meg.

Pistoriust eredetileg gondatlanságból elkövetett emberölésért ítélték el, miért 2013-ban, Valentin-napon a hajnali órákban többször is rálőtt barátnőjére, Reeva Steenkampra a Pretoriában, Dél-Afrikában lévő otthonuk vécéjének ajtaján keresztül. Az ítéletet később gyilkosságnak minősítették, és végül 13 év és öt hónap börtönbüntetésre ítélték. Szabadlábra helyezési kérelmét egyszer már elutasították márciusban. Dél-Afrikában a fogvatartottak a büntetésük felének letöltése után automatikusan jogosultak a feltételes szabadlábra helyezésük kérvényezésére. A biztottság most újra megvizsgálta az ügyet, és úgy vélik, a bíróság hibázott, így Pistorius szabadulására 2024. január 5-én sor kerülhet. A dél-afrikai törvények értelmében ugyanis minden elkövető jogosult a feltételes szabadlábra helyezésre, ha büntetésének felét letöltötte - írta a BBC.

Oscar Pistorius 2013-ban, Valentin-napon a hajnali órákban többször is rálőtt barátnőjére, Reeva Steenkampra Forrás: MTI, Northfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.