Földönkívülieknek csúfolják a testvéreket: egy rejtélyes betegség miatt eltorzult az arcuk

betegség leontiasis deformitás arccsont
Isaíast, Graciosát, Preciosát, Antoniot és Miguelina Bautistát gyerekkoruk óta gúnyolják meglehetősen bizarr külsejük miatt. Távol elhelyezkedő szemük, túlnőtt arccsontjuk, orrdudoruk földönkívüli megjelenést kölcsönöz nekik, amelyekre az orvosok sem találják a megfelelő magyarázatot. 

Az arcukon látható különböző deformitások mellett a testvérek fejfájástól, légzési nehézségektől, szédüléstől és testi fájdalmaktól is szenvednek. Másik hét testvérük esetében ez az állapot nem áll fenn, ezért az orvosok nem értik, mi lehet ennek a pontos oka.

Hosszú időbe telt mire a szakemberek végül diagnosztizálták, pontosan, mi is történik velük. Az orvosok gyanítják, hogy Leontiasis ossea betegségben szenvednek, de ezt sem tudták teljes biztossággal kijelenteni. A testvérekről készült képet itt tudod megnézni, az alábbi videóban csak a betegséget mutatjuk be.

A Leontiasis ossea, amelyet általában oroszlánarc-szindrómának neveznek, a koponya- és arccsontok túlnövekedése, amely oroszlánszerű megjelenést eredményez. Az érintett betegeknél kalcium halmozódik fel az arcot és a koponyát alkotó csontokban. Egy idő után az arccsontjainak ellenőrizetlen növekedése súlyosan összenyomhatja az idegeket, ami vaksághoz, halláskárosodáshoz, értelmi fogyatékossághoz és egyéb nehézségekhez vezethet.

Dr. Franly Vázquez neurológus azt is hihetetlennek tartja, hogy a testvérek még élnek - írja a The Sun.

Az elmúlt évek során rengeteg támadást kaptak idegenektől, a környezetüktől, egy ponton túl már ők is elhitték, hogy ők nem erről a bolygóról származnak. Szerencsére azokból is akadt, akik biztosították őket a szeretetükről, a támogatásukról.

A testvérek nagyon szegény körülmények között a dominikai köztársaságbeli Jínova de San Juan kis közösségben élnek és égetően szükségük lenne munkára, ám ez nem olyan egyszerű számukra, ugyanis a munkaadók diszkriminálják őket megjelenésük miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.