Hat éve tűnt el az akkor 11 éves kisfiú, most megtalálták

Forrás: Shutterstock -
emberrablás kisfiú kommuna nyaralás
Alex Batty 11 éves volt, mikor hat évvel ezelőtt nyoma veszett egy spanyolországi családi nyaraláson. Az édesanyjával és a nagypapával töltött el egy hetet egy Marbella melletti kisvárosban. Az utazásról végül senki nem tért haza.

A kisfiú nagyanyja, aki a törvényes gyámja, nem tartott velük a nyaralásra, ő az Egyesült Királyságban maradt. A két felnőtt és a kiskorú gyermek eltűnése után a rendőrök azonnal nyomozásba kezdtek, minden jel arra utalt, hogy emberrablás történt. Információk szerint a Malagából a marokkói határon lévő Mellillába hajózhattak.

A nagymama elmondása szerint a gyerek anyja nem akarta, hogy fia hagyományos iskolába járjon, azt szerette volna, ha alternatív nevelést kap. Az anya maga is korábban egy kommunában élt volt férjével.

Hat éve tűnt el az akkor 11 éves kisfiú, most megtalálták Forrás: Shutterstock

A hat évvel ezelőtt eltűnt kisfiút végül 17 évesen találták meg Toulouse mellett Franciaországban. Egy helyi spirituális közösségből szökött el a Pireneusokban. Napokig úton volt, mikor végül egy teherautósofőr felvette és rajta keresztül lépett kapcsolatba a rendőrséggel - írja a The Sun.

Hivatalos igazolványt nem tudott felmutatni, de abból, amit elmondott magáról, lehetett tudni, hogy kicsoda. A helyi jelentések szerint az arca és a története egyezik a 2017-ben elrabolt gyerekkel.

A fiú állítólag "derűsen és nyugodtan" mesélte el, hogy mi történt vele. Dél-Franciaországban élt, sátrakban és lakókocsikban lakott az édesanyjával és a nagyapjával. Jelenleg a helyi szociális szolgálatoknál van, és a hatóságok várják, hogy valamelyik családtag felvegye velük a kapcsolatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.