Három hiba, ami teljesen tönkreteszi a mosást: ne csinálj magadnak dupla munkát

mosógép ruha elszíneződés mosás
A mosás időigényes munka, ezért hihetetlenül bosszantó tud lenni, ha valami rosszul sül el. Egy szakértő szerint vannak bizonyos "hibák", amiket érdemes elkerülni.

1. A színek és anyagok szétválasztása

Macerásnak tűnhet, de mindig érdemes időt szánni arra, hogy szétválogassuk a színeket és az anyagokat, így elkerülhetjük a ruhák elszíneződését, valamint azt is, hogy a kényesebb anyagoknak esetleg ártson a magasabb hőmérséklet.

2. A mosógép túltöltése

Csábító lehet a mosógépet zsúfolásig megtölteni, különösen a magas energiaszámlák mellett. Ez azonban rossz mosási teljesítményt eredményezhet, és akár a mosógép károsodását is okozhatja. Ennek oka, hogy a dob kiegyensúlyozatlanná vagy túl nehézzé válik, és nehezen fog forogni. Az ökölszabály az, hogy a gépet körülbelül háromnegyedéig töltsük meg. Máskülönben a mosószer és a víz nehezen tud megfelelően keringeni, ami azt jelenti, hogy egyes ruhák nem lesznek eléggé tiszták.

Ne kövessük el ezeket a hibákat a mosásnál Forrás: Shutterstock

3. Túl sok mosószer használata

A túl sok mosószer használata túlzott habzást és rossz öblítést eredményezhet, ami a szakértő szerint ragacsos filmréteget hagyhat a ruhákon. Annak meghatározásához, hogy mennyit használjunk, mindig nézzük meg a ruhák címkéjét. Természetesen az is befolyásolja a mennyiséget, hogy mennyire szennyezettek a ruhák - írja az Express.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.