A szakértő állítja: nem megfelelően mossuk a fehérneműt - azt hisszük, tiszta, de nem az

higiénia alsónemű mosógép széklet mosás
Sokan gondolkodás és válogatás nélkül dobják be a szennyesüket a mosógépükbe, ám szakértők szerint ez helytelen és számos egészségügyi probléma okozója lehet.

Egy 2021-es tanulmány kimutatta, hogy a fehérneműk nagy része mosás után sem teljesen tiszta, amelynek az egyik oka, hogy nem megfelelő hőmérsékletre állítjuk a mosógépet.

„A hőmérséklet játssza a legfontosabb szerepet a kórokozók elleni védekezésben, melyek elpusztításához 40-60 °C-ot meghaladó vízhőmérsékletre van szükség” - jelentette ki Charles Gerba mikrobiológus professzor, hozzátéve, hogy azok, akik csak 30-40 °C-on mossák ruháikat, valószínűleg más ruhaneműkre, például konyharuhákra és párnahuzatokra is átviszik az alsóneműkről szennyeződéseket.

Ne csak szín szerint válogasd szét a mosnivalót! Fotó / Reddit

Az eredmények azért is fontosak, mert sokan az energiarak emelkedése miatt igyekeznek a lehető legtöbb energiát spórolni a mosáson, egy brit felmérés szerint a megkérdezettek 76 százaléka 40 fokos vagy ennél alacsonyabb hőmérsékleten mossa ki a ruháit.

Ennél megdöbbentőbb, hogy saját bevallása szerint a britek 32 százaléka mosás előtt többször is felveszi ugyanazt a fehérneműt. Ebben a férfiak járnak az élen...

A jó hír, hogy a spórolósok is lehetnek higiénikusabbak, ugyanis léteznek már olyan mosószerek, melyek akár 15 fokos mosásnál is elpusztítják a baktériumok akár 99,9 százalékát is. Ám még ez sem változtat azon a tényen, hogy a bugyikat és alsónadrágokat csupán egyszer ajánlott felvenni - írja a The Sun.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.