Több új útvonalon indít járatokat a Wizz Air

Passengers,Commercial,Airplane,Flying,Above,Clouds,In,Sunset,Light.,Concept
Shutterstock - Jag_cz
Wizz Air bejelentés járatbővítés Magyar Olimpiai Bizottság (MOB)
2024 júniusában két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe a budapesti bázisán, illetve, hogy hat új járattal köti össze Budapestet Európában és Európán túl. Magyarország nemzeti légitársasága nagyszabású járatbővítése által az utazni vágyók hamarosan Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába is közvetlenül repülhetnek.

17 gép a magyar flottában

Az új A321neo repülőgépek érkezésével a Wizz Air budapesti flottája 16 tagúvá bővül, míg a légitársaság debreceni bázisán további 1 repülőgép teljesít szolgálatot, így a Wizz Air minden korábbinál több repülőgéppel szolgálja ki a magyar piacot, továbbá megszilárdítja abszolút piacvezető pozícióját 38%-os piaci részesedéssel. 

Az új úti célok mellett a Wizz Air júniustól jelentősen növeli alicantei, athéni, bázeli, glasgow-i, madridi, máltai, milánói, nápolyi, nizzai, római, thesszaloniki, tiranai, valamint a nyári időszakra kiemelten a párizsi útvonalának járatsűrűségét.

 Emellett, különjáratokat is indít idén nyáron a magyar futballválogatott szurkolói számára a Németországban tartott labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire Budapestről és Debrecenből egyaránt. 

A légitársaság folyamatosan fiatalítja flottáját vadonatúj Airbus A321neo modellekkel, jelenleg 4,2 év a repülőgépflotta átlagéletkora. A repülőgéptípus jelentős környezetvédelmi előnyöket is kínál. Jelenleg akár 50%-os fenntartható repülőgép-üzemanyagkeverékkel is repülhet, miközben 50 százalékkal csökkenti a zajlábnyomot, 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, valamint 20 százalékkal kevesebb szén-dioxidot és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki, mint a korábbi repülőgép típusok. 

A Wizz Air a Magyar Olimpiai Bizottság partnere

A Wizz Air a kapacitásnövelésen kívül bejelentette, hogy együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) a 2024. évi nyári olimpiai játékok alkalmából. A magyar csapat tagjait a partnerség értelmében a Wizz Air, mint a MOB hivatalos partnere szállítja az olimpiai játékokra, biztosítva nekik, hogy időben és kényelmesen jussanak ki a versenyek helyszínére. Az olimpikonok menetrendszerű járatokkal utaznak majd az ötkarikás játékokra, így számtalan Budapest-Párizs járaton találkozhatnak majd az utasok a magyar csapat tagjaival.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.