Botrányosan viselkednek a turisták, ezért kitiltják őket Kiotó gésanegyedéből

gésa, Kioto, Japán
Shutterstock - Juri Pozzi
Japán gésanegyed turista tiltás gésa
A Gion gésanegyed Kiotó egyik legnépszerűbb része. Úgy tűnik viszont, hogy hamarosan kitiltják onnan a bámészkodókat, mert zaklatják a szép előadóművészeket.

Giont, ahol a gésák az esti teaházi randevúikra indulnak, ellepik a turisták a telefonjaikkal, és lefotózzák őket. Ráaásul a kimonóikat is összefogdossák, és a házaikba is bemennek. A gioni lakosokból álló tanács megsürgette a város kormányát, hogy lépjen fel a neveletlen turisták ellen. A jövő hónaptól belépési tilalom lép érvénybe Gion szűk utcáiba, bár nem nyugodtak, hogy a turisták betartják majd a rendelkezést - írja a Travelo

Nem akarjuk ezt tenni, de kétségbe vagyunk esve! 

- mondta Isokazu Ota, a tanács egyik tagja. 

Ota elmondta továbbá, hogy egyes látogatók már paparazziként viselkednek, ami rettenetesen zavarja a gésákat.  A régebbi tiltások, a figyelmeztető táblák és a 10 ezer jenig terjedő pénzbírság, úgy látszik, nem voltak elég elrettentő erejűek, így inkább kitiltják a turistákat a negyedből.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.